Ga naar Content

Woningen ontruimd bij brand in Zaanse pizzeria

In een pizzeria aan de Rozengracht in Zaandam is vannacht rond 1.20 uur brand uitgebroken. Woningen boven en naast het restaurant werden ontruimd. De veiligheidsregio laat weten dat de brand snel onder controle was.

Foto: Inter Visual Studio

Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat het nog niet bekend is wat er de brand heeft veroorzaakt. "We weten dat de brand achter de bar is begonnen, maar niet wat er in brand heeft gestaan", zegt hij.

De bewoners van de woningen naast het restaurant konden na het blussen weer naar huis. "Er was in sommige woningen wat rook naar binnen gekomen, maar na ventilatie konden zij weer naar huis", zegt de woordvoerder daarover. "De mensen uit de twee woningen boven het restaurant hebben de nacht ergens anders door moeten brengen. In die woningen was wat roetschade en rook." 

Tekst gaat door onder de foto's.

De eigenaar geeft op de website aan dat de pizzeria tijdelijk gesloten is vanwege de brand. De woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat het er naar uitzag, dat het gezien de schade nog even kan duren voordat het restaurant weer open kan.  

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]