Ga naar Content

Larense straat afgezet vanwege verdacht pakketje, EOD laat het in Huizen ontploffen

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gaat het pakketje dat vanmorgen aan De Brink in Laren gevonden is, tot ontploffing brengen aan de Randweg in Huizen. De straat in centrum van Laren werd vanmorgen afgesloten nadat er een verdacht pakketje werd aangetroffen voor een pand. Wat daar precies in zat en hoe dit daar kwam, is nog niet duidelijk. 

Foto: Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er vanmorgen om 9.00 een verdacht pakketje is gevonden voor een pand in de straat. "Dat pand is ontruimd, maar er was niemand aanwezig", vertelt hij. Het zou gaan om een schoonheidssalon. De straat is afgesloten, andere panden worden niet ontruimd. 

Aan het einde van de ochtend is besloten dat de EOD het pakketje gaat laten ontploffen aan de Randweg in Huizen. "Waarschijnlijk levert dat geen hinder op voor het verkeer", laat de woordvoerder weten. "Er is gekozen voor een veilige locatie." 

De woordvoerder vertelde eerder vanmorgen dat de EOD er is om te kijken wat er in het verdachte pakketje zit. "Op dit moment is de Explosieven Opruimingsdienst bezig", vertelt NH Verslaggever Daan Visser op NH Radio. Hij staat net buiten de afzetting. "Net kwam de man in het pak even zijn collega's bijpraten, hij maakte geen gestreste indruk, maar ze zijn nog steeds aan het kijken naar de inhoud."

Daan laat weten dat er rond 11.40 uur begonnen is met het opruimen van de afzetting. "Het is nog niet duidelijk wat er in het pakketje zit, maar ik zie dat de afzetting langzaam wordt afgebouwd en de hulpdiensten ook langzaam vertrekken."

Tekst gaat door onder de foto's. 

Het is nog niet duidelijk hoelang De Brink afgesloten blijft. "De bus rijdt even om, omdat de weg is afgezet", zegt de woordvoerder van de politie.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het pakketje. "We hebben het onderzoek meteen opgezet", vertelt de woordvoerder. "We onderzoeken wat er in het pakketje zit, hoe hoe het daar terecht gekomen is en waarom het daar lag." 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]