Ga naar Content

Kinderen zien hoe vrachtwagen voetganger aanrijdt in Haarlem

Dinsdagmiddag is een vrouwelijke voetganger bij het Marsmanplein in Haarlem aangereden door een vrachtwagen. Zij raakte hierbij zwaargewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Veel mensen, waaronder meerdere kinderen, waren getuige van het ongeluk. 

Foto: Inter Visual Studio

Het ongeluk vond plaats rond 13:45 uur op de Rijksstraatweg, ter hoogte van het Marsmanplein. Een politiewoordvoerder bevestigt dat de voetganger bij een oversteekplaats is aangereden, maar op dit moment nog onderzoek te doen naar de exacte toedracht. 

Slachtofferhulp 

Volgens NH Nieuws verslaggever Rob Wtenweerde is er veel politie op de plek van het ongeluk. Ook een traumahelikopter is in de buurt van het Marsmanplein geland. De vrachtwagenchauffeur is volgens hem erg aangeslagen. "Ik heb een camera, maar helemaal niets gezien", vertelt hij tegen Wtenweerde.

Volgens de politiewoordvoerder waren veel mensen getuige van het ongeluk. "Wat de situatie extra naar maakt, is dat veel mensen, met name kinderen, het ongeluk hebben zien gebeuren." Deze mensen kunnen contact opnemen met slachtofferhulp of met hun eigen huisarts. 

Ongeval Rijksstraatweg Haarlem - Foto: NH Nieuws / Rob Wtenweerde

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.