Ga naar Content

Love is 'on the air' op de markt in Schalkwijk: June deelt rozen uit

Het programma 'June tot Twaalf' van NH Radio strijkt vanochtend neer op de markt in Haarlem Schalkwijk. Presentator June Hoogcarspel deelt er rode rozen uit, want het is Valentijnsdag. 

June in Haarlem Schalkwijk - Foto: NH Nieuws / Rob Wtenweerde

De weergoden werken goed mee: na een koude start van de dag wordt de lucht al snel stralend blauw. De weekmarkt bij het winkelcentrum wordt dan ook goed bezocht. Trouwe luisteraars komen June even opzoeken en krijgen gratis een mooie, rode roos mee. 

Ondertussen stromen de verzoekjes voor liefdesliedjes binnen in de radiostudio in Hilversum. June probeert zoveel mogelijk van die verzoeken te honoreren.

Zestig jaar getrouwd

Een paar op leeftijd komt even informeren wat er allemaal aan de hand is. Ze blijken al zestig jaar lang getrouwd te zijn, tot verbazing van de radiopresentator: "Dan hebben jullie elkaar zeker al in de wieg leren kennen? Jullie zien er nog zo jong uit!" Een compliment en een roos rijker loopt het echtpaar weer door. Op naar de andere kramen op de dinsdagmarkt.

Tekst loopt door onder de foto

June tot Twaalf in Haarlem - Foto: NH Nieuws / Rob Wtenweerde

De bakfiets vol rozen raakt tijdens het programma langzaam maar zeker leeg. Er lopen deze ochtend vooral veel vrouwen rond op de markt, maar June weet de mannelijke voorbijgangers ook te paaien met een roos. Een van hen belooft de roos later aan zijn echtgenote, te geven. "Vertelt u er wel bij dat die roos van mij komt", vraagt June. De man antwoordt dat zijn vrouw hem niet zou geloven als hij vertelde dat hij de roos zelf had gekocht. Eerlijk duurt het langst, ook op Valentijn.

June tot Twaalf met June Hoogcarspel is iedere werkdag van negen tot twaalf uur te horen op NH Radio. Bekijk hieronder nog een korte video van June in Schalkwijk. 

June Valentijnsdag - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]