Ga naar Content

Emotioneel en geschrokken: Bussumse juwelier in tranen na plofkraak op zijn zaak

Daglichtfoto's laten goed zien hoe hard de klap geweest is in de Nassaustraat in Bussum. Daar werd vannacht een plofkraak gepleegd op een juwelierswinkel. Verslaggever Sjoerd Hilarius vertelt dat de eigenaar in tranen is, hij was op het moment van de ontploffing boven het pand.

Foto: Inter Visual Studio

Volgens de verslaggever is de schade, ook op straat, gigantisch. "Overal ligt glas. De Nassaustraat is de grote winkelstraat in Bussum, en de klap was zo hard dat zelfs aan de overkant het glas in lood uit de deur is geslagen." 

De eigenaar is te aangedaan om een gesprek te voeren met de verslaggever, maar antwoordt wel bevestigend op de vragen van de verslaggever. "Ik ben erg geschrokken", vertelt hij. De plofkrakers hebben buit gemaakt, volgens de eigenaar 'best veel'. 

Twee jaar geleden werd ook al geprobeerd een plofkraak te plegen op het winkelpand, toen lukte het niet. Nu is dat wel gelukt, vertelt de eigenaar met een trillende stem. 

Politie

Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie laat weten druk bezig te zijn met de zaak, en komt later vandaag met een getuigenoproep.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]