Ga naar Content

Terugblik: vijf bijzondere momenten tijdens benefietconcert voor aardbevingsslachtoffers

Tijdens het speciale benefietconcert dat de Philharmonie in Haarlem gisteren speciaal voor de aardbevingsslachtoffers uit Turkije en Syrië organiseerde, is 44.189 euro opgehaald. Voor iedereen die het gemist heeft, of het graag nog een keer wilt zien: NH Nieuws selecteerde vijf bijzondere momenten van de avond. 

Foto: NH Nieuws

Emotionele toespraak Karsu Dönmez

Het was een kippenvel momentje. Voor het optreden gaf zangeres Karsu Dönmez een emotionele toespraak over het verlies van zestien familieleden tijdens de aardbeving in Turkije. De familieleden van Karsu die de natuurramp wel hebben overleefd, hebben dringende behoefte aan water, elektra en geld. 

Bekijk hieronder de emotionele toespraak van Karsu. De tekst gaat door na de video.

Karsu Donmez - NH Nieuws

Wake-up call voor Syrië 

Na zijn optreden gaf de zanger Wasim Arslan een speech over de hulp voor Syrië. Daarin vertelt hij heel blij te zijn met alle hulp voor de slachtoffers uit zijn geboorteland, maar is ook teleurgesteld. De hulp voor Syrië komt veel te laat en had al veel eerder gemoeten. In het Engels zegt hij onder andere: "I am the voice for the people that are suffering for almost 13 years."

Bekijk hieronder de speech van Wasim Arslan. De tekst gaat door na de video.

Wasim Arslan - NH Nieuws

De dood spoort de levenden aan

Tijdens het optreden van het muzikale duo Veldhuis & Kemper vertellen de twee over wat voor hun één van de mooiste zinnen uit de literatuur is. 'De dood spoort de levenden aan' van schrijver Arthur Japin. Het kwam vorige week op een pijnlijke manier weer bij hun terug. 

In de video hieronder zie je de bijzondere speech van Veldhuis & Kemper. De tekst gaat door na de video.

Veldhuis en Kemper - NH Nieuws

Zingen met het publiek

Zangeres Leoni Jansen zingt samen met het publiek het nummer Homeless van Paul Simon. Ook geeft zij tijdens het zingen een emotionele speech over de hartverscheurende beelden die we de afgelopen tijd gezien hebben van de aardbeving.

Bekijk hieronder de beelden. De tekst gaat door na de video.

Leonie Jansen - NH Nieuws

Provincie en burgemeester geraakt

Arthur van Dijk van de provincie Noord-Holland zegt zeer te zijn geraakt. Door de gebeurtenissen in Turkije en Syrië, maar ook op de avond zelf. "Ik vind het enorm belangrijk dat Nederland beseft dat het getroffen gebied groter is dan heel Noord-Holland."

Ook burgemeester Jos Wienen is een van de sprekers. "De beelden van mensen die alles kwijt zijn en de verwoesting is iets wat je, je nauwelijks kan voorstellen. Het doet mij ontzettend goed dat men medelijden heeft en iets wil doen", zei hij onder andere op het podium. 

Bekijk hieronder de beelden. De tekst gaat door na de video.

Burgemeester Wienen en de Provincie - NH Nieuws

Wil je het hele benefietconcert nog eens bekijken? Dat kan hieronder.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een korte compilatie van de avond zie je hier:

Compilatie benefietconcert - NH Nieuws

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play