Ga naar Content

Haarlemmermeer doneert euro per inwoner voor Turkije en Syrië

Haarlemmermeer gaat voor Turkije en Syrië per inwoner van hun gemeente een euro overmaken naar Giro555. De beelden die de afgelopen dagen verschenen na de aardbeving hebben namelijk veel indruk gemaakt op de gemeente. "Zoveel beelden van intens verdriet die ons allen diep raken", laat woordvoerster Petra Faber weten aan NH Nieuws.

Tijdelijke locatie gemeentehuis Haarlemmermeer - Foto: Danny de Casembroot
Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor alle overlevenden en nabestaanden hoopt Haarlemmermeer op deze manier ook een steentje bij te dragen."Er is een tekort aan alles. Er is veel geld nodig om de eerste nood te lenigen (schoon water, voedsel, kleding, onderdak, etc.) en straks voor de wederopbouw, zowel in Turkije als in Syrië", legt Faber uit.

Veel inzamelingsacties

Inmiddels zijn er in Haarlemmermeer meerdere inzamelingsacties opgestart. Vandaag is er een grote actie bij de moskee in Graan voor Visch geweest. "Er zijn natuurlijk heel veel inwoners die familie of bekenden in het gebied hebben. We leven intens mee met het verdriet van onze Turkse, Syrische en Koerdische inwoners die hun geliefden verloren zijn of die nog niets over of van hen vernomen hebben."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]