Ga naar Content

Amstelveense inzameling levert duizend zakken kleding voor aardbevingsslachtoffers op

Meer dan duizend zakken vol kleding die door Amstelveners zijn ingezameld, zijn op weg naar aardbevingsslachtoffers in Turkije. De actie is gestart door de van oorsprong Syrische Maha, die veel familie in het rampgebied heeft wonen.

De Amstelveense Maha die oorspronkelijk uit Syrië komt, is een inzamelingsactie gestart voor slachtoffers van de aardbeving - NH Nieuws

"Mijn familie vertelde dat ze buiten op straat stonden en erg bang waren. Ze vroegen of ik voor ze wilde bidden", vertelt Maha aan mediapartner RTV Amstelveen. Zij verblijven in Turkije en zijn veilig, maar moeten wel in de auto slapen.

Via via krijgt Maha de vreselijkste verhalen te horen. "Een man is dertig familieleden verloren", vertelt ze met tranen in haar ogen. En dus besluit ze na twee slapeloze nachten woensdag in actie te komen. In twee dagen zamelde Maha samen met andere Amstelveners meer dan duizend zakken met warme kleding in.

'Maakt echt verschil'

Tessa Storm van Verpleeghuis Groenelaan was er woensdagochtend bijvoorbeeld al vroeg bij. "Via een nieuwsbrief van de school van mijn zoontje kreeg ik te horen van de actie. Nadat we thuis spullen bij elkaar hebben gepakt, ben ik vanochtend op mijn werk aan de slag gegaan. In Verpleeghuis Groenelaan hebben we een koopjeshoek voor de bewoners. Vanuit daar hebben we een groot aantal spullen gedoneerd."

Maha is dolblij met de grote opbrengst. "Ik denk dat het echt verschil maakt." De zakken worden naar Amsterdam gebracht en gaan daar mee met een grote vrachtwagen richting Turkije. De inzamelpunten zijn nu gesloten, maar Maha wil kijken of ze zelf naar Turkije kan gaan om te helpen. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]