Ga naar Content

Flinke tegenslag voor Zaans transportbedrijf dat hulpgoederen naar Turkije brengt

Het Zaanse transportbedrijf Allday Transport doet er alles aan om zoveel mogelijk hulpgoederen richting het rampgebied te krijgen. Vanochtend spraken wij met Abdullah Basar, eigenaar van het transportbedrijf. Hij is totaal verslagen omdat er mogelijk in een van zijn trailers drugs is gevonden. "Wij proberen contact te leggen met de politie om meer informatie te krijgen, maar hebben tot nu toe niks te horen gekregen", aldus de eigenaar van het bedrijf.

Allday transport uit Zaandam - Foto: Allday Transport

Op het moment dat de werknemers van Allday Transport het verschrikkelijke nieuws over de aardbeving in Turkije hoorden, kwamen ze direct in actie. Ze vulden hun trailers met hulpgoederen en stuurden ze richting het rampgebied. Een van hun trailers hebben ze meegestuurd met een transportbedrijf uit Den Haag.

Gisteravond werden vijf vrachtwagens van dit Haagse bedrijf aangehouden door de politie. Dit omdat er in één van de trailers drugs is gevonden. Of de drugs daadwerkelijk in de trailer van Allday Transport is gevonden, is nog steeds niet bekend. 

Vijf wagens van de weg gehaald

Het nieuws bereikte Abdullah via een artikel van het Algemeen Dagblad."Daarin zagen we onze trailer op een foto staan bij een bericht over de drugsvondst in een van de trucks van het bedrijf waarmee wij samen werken. Alle vijf de wagens zijn van de weg gehaald. Wij proberen contact te leggen met de politie om meer informatie te krijgen maar hebben tot nu toe niks te horen gekregen."

"De trailer is helemaal volgestopt met spullen zoals kussens en kleding"

Abdullah Basar - Allday Transport

De eigenaar van het bedrijf zou ook niet weten hoe de drugs eventueel in zijn wagen terecht zou zijn gekomen "De trailer die wij hebben meegegeven zit vol met zakken met spullen zoals kussens en kleding."

Het is voor de werknemers van het Zaanse transportbedrijf ondenkbaar dat iemand drugs in hun trailer stopt. "Het enige wat ik kan bedenken is dat het van iemand is die slechte bedoelingen heeft. Die heeft er dan wat tussen gestopt en de politie getipt. Maar ook dat is een vreemd verhaal", beaamt Abdullah. 

Dit voorval gaat het bedrijf niet in de koude kleren zitten. Op vele nieuwssites is het namelijk hun trailer die wordt gebruikt voor de foto. "Wij zitten al zeven jaar in de business en werken met vooraanstaande klanten. We zijn gewoon een betrouwbaar bedrijf. Nu wordt op alle nieuwssites ons bedrijf in verband gebracht met een drugsvondst."

Vertraging

Daarnaast is het voor het bedrijf ook verdrietig dat de hulpgoederen vertraging oplopen. "In onze omgevingen hebben mensen zich massaal ingezet om spullen te verzamelen. Wij willen zo snel mogelijk hulpgoederen in het rampgebied krijgen. Dat loopt nu vertraging op en dat is echt vervelend", aldus Abdullah Basar. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]