Ga naar Content

Let op! Het kan vanmorgen glad zijn op de weg

Het KNMI waarschuwt vanmorgen tot 10.00 uur met code geel voor gladheid in de provincie. Op andere plekken in het land kan het ook mistig zijn, waardoor het zicht slecht is. Het is dus weer goed uitkijken voor iedereen die naar buiten moet. 

Foto is genomen op een eerder moment - Foto: NH Nieuws

Het KNMI schrijft dat het vooral op bruggen en viaducten verraderlijk kan zijn. Ook op de stoepen kan het een beetje glad zijn. Op de waddeneilanden geldt geen weerswaarschuwing. 

Op verschillende plekken is vannacht gestrooid vanwege de temperaturen rond het vriespunt en de gemeente Hilversum waarschuwt. "Rijd voorzichtig en pas uw snelheid aan!", schrijven zij op Twitter. Ook op verschillende rijkswegen en in Bloemendaal is gestrooid. 

Tekst gaat door onder de tweet. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Rijkswaterstaat verwacht geen drukke ochtendspits vanmorgen. "De vrijdagochtend is traditiegetrouw de rustigste ochtend van de werkweek", schrijven zij in de spitsverwachting

Het is op veel plekken net boven het vriespunt. "Aan de kust is dat heel anders", zegt NH weerman Jan Visser op NH Radio. "Daar is het 5 tot 6 graden door aanlandige wind." Hij verwacht dat de gladheid wegtrekt en dat het vandaag rond de 8 graden wordt. "De zon laat zich geregeld zien. En aan de kust is een krachtige wind", voorspelt de weerman.

"Morgen is er meer bewolking en laat de zon zich misschien in de middag nog even zien. Het wordt dan zo'n 9 graden." De weerman kijkt ook verder vooruit. "Zondag staat er geen wind, maar er is wel vrij veel bewolking. Er is geen nachtelijke kou meer."

Zon

Volgende week kan dat weer anders zijn. Het wordt lekker weer met steeds sterker wordende zon. "De verschillen tussen de temperaturen overdag en 's nachts nemen toe. Overdag is het dan rond de 10 a 11 graden en 's nachts temperaturen rond het vriespunt." Visser legt uit dat dat verschil zo groot kan zijn met helder weer. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.