Ga naar Content

Twee jaar cel voor Hilversummer (23) die drogisterij overviel en duizenden euro's buitmaakte

De 23-jarige Hilversummer die augustus vorig jaar de Kruidvat aan de Kerkstraat in Hilversum overviel, is veroordeeld tot 28 maanden celstraf. Volgens de rechtbank is bewezen dat de man met geweld de winkel heeft overvallen en daarbij ongeveer 40.000 euro heeft buitgemaakt. 

Foto: Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Vlak voor openingstijd op 9 augustus vorig jaar belt de man aan bij de achterdeur van de drogisterij. Op dat moment zijn er twee medewerkers aanwezig. Een van hen opent de deur voor de overvaller. Hij draagt een mondkapje, petje en werkkleding en doet zich voor als aircomonteur.

Eenmaal binnengelaten overmeestert hij de medewerkers en bindt ze vast met tiewraps. Uit de kluis van de winkels neemt hij 40.000 euro mee. Tijdens de worsteling met de werknemers verliest de man zijn pet en mondkap. Middels het DNA uit de mondkap van de overvaller weet de politie enkele dagen later de man op te pakken. 

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder 36 maanden cel. Het onderzoek is echter nog niet afgerond. Er loopt namelijk nog onderzoek naar drie medeverdachten. Ook zou uit het onderzoek blijken dat de overvaller getipt is. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]