Ga naar Content

Dominee Alexander krijgt nieuwe regenboogvlag nadat de vorige werd gestolen en verbrand

Mooi nieuws voor dominee Alexander Noordijk. Hij heeft een nieuwe regenboogvlag gekregen van burgemeester Marian van der Weele. "Ik ben totaal verrast en het is een mooi symbool dat laat zien dat de gemeente Waterland voor inclusiviteit staat." 

Foto: Privéfoto

Afgelopen december werd tijdens een door de Protestantse Kerk georganiseerde liefdesconcert de vlag van de kerktoren van de Grote Kerk gestolen en verbrand teruggevonden in een bushokje in Monnickendam.

Het stelen van de vlag was een smet op het Love Love-concert dat juist bedoeld was om dominee Alexander Noordijk een hart onder de riem te steken. De christelijke band InSalvation had afgezegd om op te treden in de kerk, omdat de dominee getrouwd is met een man. Vervolgens werd een liefdesconcert georganiseerd.

(Tekst gaat verder onder foto)

Foto: NH Nieuws

Alexander snapt nog steeds niet waarom de vlag in brand is gestoken. "Het is gewoon idioot", zegt hij. Wie er achter de diefstal en vernieling zit, is niet bekend. "Maar we laten ons niet uit het veld slaan. Ik ben heel blij dat wij en ook de Protestantse gemeenschap Monnickendam een nieuwe vlag hebben gekregen. Daarmee geeft de gemeente een signaal af dat zij pal achter ons staan."

Bevrijdingsdag

De nieuwe vlag hangt nog niet aan de kerktoren. "Het is een enorme vlag en dus een enorme klus om op te hangen. Dat gaan we binnenkort doen", lacht hij. Ook vertelt hij dat er binnenkort een vervolg komt op het liefdesconcert. "We gaan iets organiseren op Bevrijdingsdag."

Foto: Privéfoto

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]