Ga naar Content

Agent honderden meters meegesleurd door auto, verdachte nog spoorloos

De politie is op zoek naar de man die op 27 januari met zijn auto een agent honderden meters meesleurde. Dat gebeurde toen de politie hem in Zaandam wilde oppakken voor identiteitsfraude. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op de agent. 

Foto: Politie

De agent werd de bewuste avond in zijn gezicht geslagen én met een snelheid van 70 kilometer per uur ruim 300 meter meegesleurd. 

Opsporing Verzocht besteedde gisteravond aandacht aan de zaak. "Weet iemand waar de Britse Jaimy Patrick Bailey is?", vraagt presentatrice Anniko van Santen. Het is een 37-jarige man uit Groot-Brittannië. Eerder gaf hij de valse naam Jamie Francis Vaughan op. Het zou volgens de politie kunnen dat hij meer valse namen gebruikt of iets aan zijn uiterlijk heeft veranderd. 

De man werd op 24 januari al eens aangehouden, toen nadat hij betrapt was op rijden onder invloed. Hij liet een paspoort zien, maar na onderzoek ontdekte de politie dat dat een nagemaakt exemplaar was. Omdat de verdachte toen al naar huis was gestuurd, kon de politie hem op dat moment niet in de boeien slaan.

Op vrijdagavond 27 januari zien agenten de man weer rijden. Ze verzoeken hem te stoppen en dat doet hij. "De agenten deelden de man mee dat hij werd aangehouden in verband met gebruikmaking van een vervalst paspoort", schrijft de politie op haar website.

Tekst gaat door onder de foto's van de gezochte man. 

De man vraagt aan de agenten of hij zijn telefoon even uit de auto mag pakken. Dat vinden ze goed, maar in plaats van zijn telefoon te pakken, start hij de auto en rijdt weg. Een van de agenten pakt de verdachte vast, maar hij blijft gas geven, sleept de agent mee en slaat hem.

"De politieman durfde niet los te laten uit angst om onder de wielen van de hardrijdende auto terecht te komen", schrijft de politie. Eerder liet een woordvoerder van de politie weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de agent, die schrammen en blauwe plekken opliep. Hij ging de volgende dag weer aan het werk. De auto waar de man in reed, is later gevonden en door de politie in beslag genomen.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]