Start van hoofdcontent

Vijfhuizen

nl

16 vrachtwagens tot de nok vol: initiatiefnemer inzamelactie roept op te stoppen met brengen

7 februari 2023, 14.48 uur · Aangepast 7 februari 2023, 16.32 uur · Door Jelmer Vlot

Bij een inzamelingsactie voor Turkije in Vijfhuizen is zó veel binnengekomen dat initiatiefnemer Gülten Isci oproept te stoppen met spullen brengen. Zestien vrachtwagens zijn tot de nok toe gevuld en meer past er nu niet bij, vertelt ze aan NH Radio. 

Gülten zamelt spullen in voor de getroffen gebieden in Turkije - NH Nieuws / Tom van Midden

Gülten heeft een transportbedrijf en besloot meteen nadat ze het nieuws had gezien te helpen. In eerste instantie zou ze doorgaan tot vier gevulde vrachtwagens, maar dit is in korte tijd verviervoudigd. "Iedereen komt helpen: Turken, Marokkanen, Nederlanders, noem maar op."

Overladen met werk

Ondertussen zijn de initiatiefnemers de gebrachte spullen aan het sorteren, want niet alles is bruikbaar. "Het is daar nu winter, dus we hebben echt alleen dekens nodig, winterkleding, winterschoenen en babyvoedsel."

Naast het sorteren moet ook het papierwerk geregeld worden. Ook daar is Gülten op dit moment erg druk mee. "De douaneformaliteiten hoeven gelukkig niet, wel moet ik de consulaatpapieren nog regelen. Als dat geregeld is gaan de vrachtwagens vertrekken."

Trots

Ondanks dat Gülten overladen wordt met werk, is ze blij met alle hulp. "Echt iedereen komt helpen, en daar ben ik enorm trots op."

Luister het radio-interview hieronder terug:

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.