Start van hoofdcontent

Hoofddorp

nl

Verdachte autokraker (26) opgepakt voor inrijden op agenten in Hoofddorp

7 februari 2023, 13.30 uur · Door Nina Honig

De man die op 12 januari een politieauto ramde en op agenten inreed, is gisterochtend aangehouden. De 26-jarige Hoofddorper wordt verdacht van auto-inbraak en poging tot doodslag. Bij het incident raakte toen één agent lichtgewond. 

Foto: Politie politieauto stock algemeen oude doos

De politie kreeg de verdachte op 12 januari in het vizier toen een camera boven de snelweg zijn kenteken registreerde (een zogeheten ANPR-hit). De auto zou namelijk zijn gebruikt bij meerdere auto-inbraken in Hoofddorp. 

 Toen de agenten de bestuurder wilden controleren, ging hij er met een hoge snelheid vandoor, onder meer over de Kruisweg. 

Op de vlucht

De bestuurder leek zijn vluchtpoging te staken toen hij in de bocht van de Broekermeerstraat naar de Noordmeerstraat stopte. Dit bleek toch niet het geval, want toen twee agenten zijn auto benaderden, reed de verdachte op hen in. Hierdoor werd één agent kort meegesleurd en liep de andere agent letsel aan zijn arm op.

In een poging de bestuurder alsnog te controleren, loste een andere agent twee waarschuwingsschoten. Desondanks ging de bestuurder ervandoor. Bij deze tweede vluchtpoging ramde de bestuurder met flinke snelheid een politie-auto. 

De zoektocht van de politie op de dag zelf leverde niks op. De auto waarmee de Hoofddorper op de vlucht was geslagen werd aan de Landleeuw leeg aangetroffen. Van de verdachte was toen geen spoor te bekennen. 

Na onderzoek heeft de politie genoeg bewijsmateriaal verzameld om de Hoofddorper aan te houden. Hij wordt verdacht van auto-inbraak en poging tot doodslag.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]