Ga naar Content

Gerelateerde videos

Van gerecyclede knikkerbaan tot houten keukentje: Jet (1,5) krijgt duurzaam speelgoed

De Hilversumse Jet van anderhalf groeit op met duurzaam speelgoed. Haar ouders Tale en Renate willen dat er minder afval ontstaat en de wereld langer doordraait, zeker voor hun dochter. Om te voorkomen dat de verjaardagsvisite toch met een berg plastic aan kwam zetten, werd gevraagd om in hun eigen huis op zoek te gaan naar ongebruikt speelgoed. Zo kreeg Jet op haar eerste verjaardag onder meer een houten speelgoedauto van haar neven.

Tweedehands speelgoedauto van Jet's neven - Foto:

Daarnaast is Tale de website nooituitgespeeld.com begonnen, een handel in tweedehands speelgoed. Dat vertelt hij in het NH-programma Pak An Groen, over duurzame ondernemers. Om het de verkoper makkelijk te maken neemt hij alles uit handen. Hij haalt het speelgoed met de bakfiets op, fotografeert het en plaatst het op de website. Tale zag veel speelgoed bij het grof vuil staan, omdat mensen vaak geen zin hebben om het zelf te verkopen. Zonde, want er is soms maar kort mee gespeeld.

Tale maakt foto's voor de website - Foto:

De website in tweedehands speelgoed is voorlopig alleen voor inwoners van het Gooi te gebruiken, omdat Tale Meester alles duurzaam op de bakfiets wil doen. De spullen hoeven in dit geval niet alleen maar van hout te zijn, omdat een op afstand bestuurbare auto, die een tweede leven krijgt, ook duurzaam is. 

Tale Meester haalt en brengt het speelgoed duurzaam met de bakfiets - Foto:

Pak an Groen

Om de klimaatverandering te lijf te gaan komen steeds meer Noord-Hollanders in actie. Inwoners veranderen hun leefwijze, kopen verantwoord en isoleren hun huis. Ondernemers zien kansen en slaan nieuwe wegen in met duurzame producten en diensten. In het programma Pak An Groen kun je het iedere dinsdag zien op TV.

Reageren? Stuur een mail naar [email protected]