Ga naar Content

AZ-talent Meerdink weer helemaal terug na dubbelslag tegen VVV: "Voel me weer de oude Mexx"

Het mooiste moment bij Jong AZ - VVV Venlo kwam van de voet van Mexx Meerdink. De spits van de Alkmaarse talent scoorde vlak na rust achter zijn standbeen. "Ik voel me weer de oude Mexx." Meerdink scoorde uiteindelijk twee keer en mede daardoor won Jong AZ in eigen huis met 4-3 van de Limburgers.

Twee goals voor Mexx Meerdink, waaronder één achter z'n standbeen - NH Nieuws

"Ik mag wel trots zijn op de manier hoe ik die bal afmaak", vertelt Mexx Meerdink vlak na de knappe overwinning van Jong AZ. "Dat dit er zo uit mag komen na een lange blessureperiode is lekker."

Compliment

Met twee treffers viel Meerdink op voor de jonge Alkmaarse formatie. Toch wilde trainer Maarten Martens na afloop vooral het team een compliment geven. "Deze nieuwe jonge spelers gaven aan dat we op ze kunnen rekenen." Jong AZ speelde tegen VVV namelijk met de nodige debutanten en spelers met weinig ervaring in het betaalde voetbal.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Maarten Martens zag zijn jeugdige spelers een hoog niveau halen - NH Nieuws

Belletje

Met z'n twee goals staat Meerdink nu op vijf doelpunten dit seizoen. De ambitieuze negentienjarige aanvaller wil minimaal tien keer het net vinden. "Als ik fit blijf, dan zie je een goede Mexx met veel goals hoop ik." Misschien zitten er dit weekend nog meer speelminuten in voor de goaltjesdief. Door de blessure van Yusuf Barasi hoopt Meerdink namelijk op een belletje van Pascal Jansen. Meerdink behoorde al wel een paar keer tot de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, maar maakte nog niet zijn debuut.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-talent Mexx Meerdink wil minimaal tien goals maken dit seizoen - NH Nieuws

Door de winst op VVV klimt Jong AZ niet op de ranglijst. Het beloftenteam blijft gewoon zevende achter nummer zes MVV. Volgende week wacht een pittige klus voor de ploeg van Martens, op bezoek bij koploper PEC Zwolle.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52