Jonathan Mulder helpt Telstar met late treffer aan volle buit tegen De Graafschap

Na een hectische slotfase heeft Telstar De Graafschap verslagen. In het laatste gedeelte maakte Jonathan Mulder de enige goal: 0-1. Door wangedrag van de toeschouwers werd de wedstrijd tien minuten gestaakt, maar de zege van de Witte Leeuwen kwam niet meer in gevaar.

Jonathan Mulder - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

De wedstrijd stond in het teken van Simon Kistemaker. De overleden voetbaltrainer werkte bij De Graafschap en Telstar. Als eerbetoon werd vooraf zijn naam gescandeerd door de supporters op De Vijverberg. In de geest van Kistemaker begonnen de Witte Leeuwen agressief aan het duel. Özgür Aktaş kopte van dichtbij net naast en even later krulde Anwar Bensabouh de bal over de kruising.

In de tegenstoot hield Ronald Koeman Jr., die terugkeerde na een schorsing van drie duels, een schot tegen van Mees Kaandorp. Voor de rust schoot David Min nog over. Kansen kreeg Telstar genoeg dus in de eerste helft, zonder te profiteren.

Glynor Plet - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Telstar kwam vroeg in de tweede helft met de schik vrij. Camiel Neghli schoot uit kansrijke positie vol op de paal naast Koeman. Het duurde hierna lang, voordat er weer grote kansen werden gecreëerd. Zo kopte Aktas in de slotfase net over het doel. Het was de ingevallen Jonathan Mulder, die alsnog 0-1 maakte. Een voorzet van Yahya Boussakou werd weggekopt en Mulder knalde onberispelijk hard raak.

De wedstrijd werd vervolgens gestaakt, nadat toeschouwers van De Graafschap voorwerpen op het veld gooide. Zo werd doelman Koeman onder vuur genomen. Na een onderbreking van ongeveer tien minuten ging de wedstrijd weer verder. In een hectische slotfase hield Koeman Telstar uiteindelijk op de been.

Door de driepunter stijgt Telstar weer naar de negende plaats in de eerste divisie. Jong FC Utrecht is op 13 februari de eerstvolgende tegenstander.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (Mulder/73); Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier (Boussakou/65); Bensabouh (Soares/90), Overtoom; Min (Seedorf/65), Plet, Giousis (Najah/90)