Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Pride-feest Amstelveld nog maar tot acht uur: "Een beloning voor onverdraagzaamheid"

3 februari 2023, 18.26 uur · Door Ronald Olsthoorn

Wel, niet..en nu een beetje ertussenin. De traditionele Pride-feesten op het Amstelveld op vrijdag en zaterdag mogen dit jaar doorgaan, maar dan met minder mensen die vroeger naar huis moeten.

230203_amstelveld - NH Nieuws

Dat besloot wethouder Touria Meliani (Kunst & Cultuur, GL) gisteren, en daar is organisator Eelko Anceaux niet blij mee: "Dat is net zoiets als dat je zegt: je mag de straat oversteken, maar tot ongeveer de helft en verder mag je niet. En je weet als je dat doet, dan word je doodgereden. Als om 20 uur de mensen al weg moeten, dat gaat natuurlijk helemaal nergens over."

"Ze poepen, ze pissen, ze gebruiken vanalles, het is een ramp voor de bewoners "

een buurtbewoner

Volgens Anceaux kan het feest dan niet uit, de wethouder zegt niet anders te kunnen omdat de overlast voor de buurt ontoelaatbaar is geworden. "Dat bestrijd ik", reageert Anceaux, "en de buurt doet dat ook." Een meerderheid van de omwonenden heeft zich volgens hem bij een enquête uitgesproken voor het belang en het behoud van het feest.

"Als je rust wilt, moet je ergens in het oosten in een bos gaan wonen"

een andere buurtbewoner

De meningen vandaag in de buurt zijn verdeeld, maar wat er volgens Anceaux echt achter de strengere regels zit, is dat de gemeente ook inhoudelijk een vinger in de pap wilt. Zo werd eerder al voorgesteld of er niet anders, met meer bandjes, geprogrammeerd kon worden. 

Anceaux: "Wat een onzin, ik vind dat de gemeente niet moet optreden als smaakpolitie. Een verschraling van de Pride als dit niet meer mag, vertrutting van Amsterdam en een beloning voor onverdraagzaamheid."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]