Ga naar Content

Verdachte autokraker opgepakt in Hoofddorp, maar familie Hoogkamer nog met lege handen

Dankzij een melding van een alerte getuige is in de nacht van woensdag op donderdag in Hoofddorp een verdachte autokraker opgepakt. Pauline Hoogkamer hoopt dat bij de verdachte ook haar spullen worden aangetroffen, want sinds haar BMW afgelopen week werd leeggeroofd, zit de Hoofddorpse met een gigantische schadepost. "We zijn onthutst, verbouwereerd en intens verdrietig."

Leeggeroofde BMW Pauline Hoogkamer - Foto: Eigen foto

Als een Hoofddorper in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen bij een auto aan de Bertha von Suttnerstraat ziet rommelen, ruikt hij onraad en belt de politie. Als die kort daarna de wijk uitkamt, treffen ze de twee verdachten op het dak van een schuur, schrijft de politie.

Duits merk

Een van de verdachten springt van het dak en gaat er vandoor. Met de politie op zijn hielen gooit hij een zak weg, waarin - zo zal later blijken - auto-onderdelen 'van een Duits merk' zitten. Het mag niet baten, want even later wordt hij alsnog aangehouden. 

Nadat hij is opgepakt, zet de politie de wijk af en probeert onder andere met een politiehond ook de tweede verdachte te vinden. Die wordt niet meer aangetroffen. Wel wordt in een tuin nog een tas met daarin nog een auto-onderdeel aangetroffen. 

Overdag opengebroken

De Hoofddorpse Pauline Hoogkamer hoopt dat de aanhouding van de verdachte de politie ook op het spoor van haar eigendommen zet. De BMW van de familie Hoogkamer werd afgelopen maandag op het pleintje van de Thomas Harriotlaan bij daglicht opengebroken, waarna onder andere het stuur, de airbag en de headunit eruit werden gesloopt.

Lees verder onder kaart

"Alleen zo'n headunit kost al vierduizend euro", vertelt Pauline, "en in totaal hebben we 16.000 euro schade." Hoewel ze all-risk verzekerd zijn, is het nog maar de vraag of ze de schade vergoed krijgen. "Het alarmsysteem van iedere auto moet eens in de drie jaar een nieuw certificaat krijgen, maar hoe dit bij ons zit moet nog worden onderzocht."

Pauline en haar man hebben aangifte gedaan, wat de politie alle gedupeerden aanraadt. "En nadat ik gisteren las dat iemand was aangehouden, heb ik gebeld en gevraagd of ze onze spullen ook hebben gevonden. Maar ze konden alleen zeggen dat ze een onderzoek zijn gestart."

Bij de garage

Ook bij de garage zijn ze er druk mee. "Bij mijn garage was geen capaciteit omdat ze die dag vijftien opengebroken auto's waren binnengekomen", vertelt Pauline. "Er was flink huisgehouden in Hoofddorp en omgeving, werd me verteld. Niet alleen BMW's, maar ook Audi's."

Navraag bij de betreffende garage leert dat er bij hen in ieder geval geen sprake is van een piek. "Er komen altijd veel opengebroken auto's binnen", vertelt een werkplaatsmedewerker. Wel valt het op dat in bepaalde periodes in specifieke gebieden veel auto's worden opengebroken. "De ene keer is het Hoofddorp, dan weer Velsen en dan weer Santpoort."

Lees verder onder foto

Familie Hoogkamer uit Hoofddorp - Foto: Eigen foto
Ook onder Paulines Facebook-bericht laten meerdere Hoofddorpers weten dat hun bolide recent is opengebroken. "Ik heb mijn BMW hierom weggedaan", schrijft een vrouw, "nadat hij twee keer is leeggeroofd."

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]