Ga naar Content
West-Friesland

Provincie neemt extra maatregelen bij omleiding tijdens werkzaamheden A.C. de Graafweg

3 februari 2023, 16.00 uur · Aangepast 3 februari 2023, 16.32 uur
Door: Ramon Besseling · Foto: WEEFF

Er komen extra maatregelen om overlast van extra (vracht)verkeer op de Spanbroekerweg en de Westerstraat in de gemeente Opmeer tegen te gaan. Door wegwerkzaamheden aan de A.C. de Graafweg is het daar nu drukker, rijden automobilisten te hard en leidt het tot gevaarlijke situaties.

Buurtbewoners klagen sinds de afsluiting van de weg over overlast. Met name van vrachtverkeer. De Dorpsraad pleitte daarom al voor een parkeerverbod op de Spanbroekerweg, om de doorstroming te verbeteren.

"Ook moet er gehandhaafd worden op snelheid", aldus Tinus Waaier van de Dorpsraad op WEEFF Radio. "Er wordt op dit moment geracet." De Dorpsraad sprak gister in bij de gemeenteraad van Opmeer om hun zorgen te uiten.

Dringend verzoek

En daar lijkt naar geluisterd te worden. De provincie verzoekt dringend (transport)bedrijven gebruik te maken van de grote omleidingsroutes. Deze route loopt via de N241, de N242 en de N239. Een verbod voor vrachtwagens op de lokale omleidingsroutes wordt overwogen, alleen vindt de provincie dat voor nu nog te vroeg.

Alle andere maatregelen die genomen worden moeten ervoor zorgen dat de gemiddelde snelheid van het verkeer op de omleidingsroutes naar beneden gaat. Er worden extra matrixborden geplaatst, die alle automobilisten nog eens extra wijzen op de maximumsnelheid langs de Spanbroekerweg en de Westerstraat.

De politie wordt verzocht om de snelheidscontroles die vorige week al meerdere keren plaatsvonden, te continueren. Ook komen er langs de Westerstraat en de Spanbroekerweg spandoeken om automobilisten te attenderen op schoolgaande kinderen op de fiets. Ten slotte worden er extra borden geplaatst bij Verlaat en de rotonde Wognum.

De komende weken wordt de situatie op de omleidingsroutes nauwlettend in de gaten gehouden. Met tellingen, eigen observaties van de instanties en meldingen van buurtbewoners. Mocht de situatie er om vragen, dan kunnen de maatregelen aangepast of aangevuld worden.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]