Ga naar Content

Treinstoring in Amsterdam verholpen, treinverkeer weer volgens dienstregeling

Door een grote storing bij een verkeersleidingspost in Amsterdam was er enige tijd geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam. De storing is inmiddels weer verholpen, waardoor het treinverkeer op dit moment weer wordt hervat.

Foto: NH Nieuws + Haarlem105/Kimberley Luske

Het oponthoud in het treinverkeer werd veroorzaakt door een technische storing in een verkeersleidingspost bij Amsterdam. Een verkeersleidingspost is een centraal punt van waaruit verkeersleiders het treinverkeer in de gaten houden. 

Eerder meldde de NS dat er sprake was van een grote sein- en wisselstoring. Dit bleek later dus niet het geval. Een woordvoerder van Prorail laat weten: "Een storing bij een verkeersleidingspost is vrij uitzonderlijk. Maar zodra zoiets zich voordoet wordt uit voorzorg al het treinverkeer van en naar desbetreffende station stil gelegd. Want ook bij ons geldt: veiligheid staat voorop."

Treinreizigers wordt geadviseerd de reisplanner te raadplegen. Alle treinen van en naar Amsterdam, en in de provincie, rijden inmiddels weer volgens dienstregeling. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.