VV Alkmaar lijdt vervelende nederlaag op eigen veld tegen concurrent sc Heerenveen

VV Alkmaar heeft nagelaten een gaatje met de onderste regionen te slaan. De ploeg van trainer Mark de Vries verloor op eigen veld met 3-1 van sc Heerenveen. Daardoor stevenen de Friezen de Alkmaarders voorbij op de ranglijst.

Yael Mollink van VV Alkmaar in actie tegen sc Heerenveen - Foto: Orange Pictures

De thuisploeg begon de inhaalwedstrijd ronduit slecht. Robin Blom werkte de bal in de zesde minuut al achter haar eigen keepster Femke Liefting. Zeven minuten voor rust herstelde Kim Remijnse de schade en trok ze de stand gelijk: 1-1.

Na de pauze bleek Heerenveen over iets meer inhoud te beschikken dan VV Alkmaar. Janneke Ennema en Nayomi Buikema stelden de 3-1 zege voor de Friezen veilig.

VV Alkmaar blijft na de nederlaag steken op de achtste plaats met tien punten uit twaalf wedstrijden. Heerenveen wipt over de Alkmaarders heen en heeft drie punten meer.