Ga naar Content

Grote brand in woonhuis Middenbeemster, kinderdagverblijf uit voorzorg ontruimd

Woensdagochtend is er een grote brand ontstaan aan de Middenweg in Middenbeemster. Ongeveer tien kindjes uit het naastgelegen kinderdagverblijf zijn uit voorzorg ondergebracht bij de overburen. De brand is inmiddels onder controle, er vielen geen gewonden. 

Woningbrand Middenbeemster, kinderdagverblijf ontruimd - Foto: Inter Visual Studio

Rond 10.30 uur kreeg de brandweer de melding van een woningbrand aan de Middenweg. NH Nieuws verslaggever Tom van Midden is op dit moment aanwezig en vertelt: "Het huis waar de brand was, is op steenworp afstand van een kinderdagverblijf." Volgens hem is de situatie aan de Middenweg inmiddels redelijk rustig. "Verschillende straatgenoten kwamen even kijken of de buren veilig waren. Dat was het geval, er vielen bij de brand geen gewonden."

Een woordvoerder van de brandweer laat weten: "Het kinderdagverblijf is niet bij de brand betrokken. Puur uit voorzorg zijn de ongeveer tien kindjes bij een woonhuis aan de overkant tijdelijk ondergebracht." 

Afgesloten 

De brand is inmiddels onder controle. Naar verwachting is de brandweer met een halfuur klaar met blussen. Doordat er veel hulpdiensten werden opgeroepen, is de Middenweg korte tijd afgesloten geweest. "De brand is op zolder ontstaan", aldus de woordvoerder. Wat de oorzaak van de brand is, is onduidelijk. 

Foto: Inter Visual Studio

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.