Ga naar Content

AZ heeft beet en hengelt talent Sven Mijnans binnen

AZ heeft zich op de laatste dag van de winterse transferperiode versterkt met Sven Mijnans. De middenvelder komt per direct over van Sparta en tekent een contract voor vijfenhalf jaar in Alkmaar. Naar verluidt maakt AZ 2,5 miljoen euro over naar Rotterdam. 

Sparta-speler Sven Mijnans juicht na zijn doelpunt tegen Vitesse - Foto: Orange Pictures

De 22-jarige Mijnans stond deze winter in de belangstelling van meerdere clubs. Zo zouden Feyenoord, PSV, FC Twente en het Duitse Hertha BSC interesse hebben getoond in de middenvelder. AZ bleek uiteindelijk het meest doortastend en komt nu als winnaar uit de strijd. 

Amateurs

"Er wordt aanvallend voetbal gespeeld en er ligt altijd een plan klaar voor spelers om zich te ontwikkelen", vertelt Mijnans in een eerste reactie op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik denk dat dat perfect bij mij past. Ik wil zo veel mogelijk prijzen winnen met AZ en natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Dit jaar al, maar zeker ook richting het nieuwe seizoen. Dat ik hier ben, maakt me trots." 

Mijnans speelde tot zijn achttiende nog bij de amateurs van Spijkenisse. Uiteindelijk pikte Sparta hem op en via de hoogste jeugdelftallen groeide Mijnans geleidelijk uit tot sterkhouder. Bij Sparta, de nummer zes van de eredivisie, was Mijnans dit seizoen een van de revelaties. De kersverse aanwinst van AZ scoorde al drie doelpunten in de eredivisie en gaf bovendien vijf assists.

Mijnans is na Mathew Ryan en Djordje Mihailovic de derde aanwinst voor AZ deze winter.  

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52