Ga naar Content
West-Friesland

WEEFF ontvangt Keurmerk Nederlandse Streekomroepen: "Heel grote prestatie"

28 januari 2023, 09.02 uur · Aangepast 28 januari 2023, 09.26 uur
Door: Desi Bootsman · Foto: WEEFF

WEEFF heeft gistermiddag het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen gekregen. Het certificaat werd uitgereikt door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). De streekomroep is hiermee de zevende omroep van Nederland met dit keurmerk.

"Het is echt een hele grote prestatie dat jullie dit is gelukt, en daar zijn wij ook heel trots op." Met deze woorden overhandigde Marc Visch, directeur-bestuurder bij de NLPO, gisteren het certificaat van het keurmerk aan de voorzitter van WEEFF.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hoorn kwamen medewerkers, politici en andere betrokkenen bij elkaar voor de uitreiking van het landelijke keurmerk. "Het is fantastisch. Ik ben trots op het certificaat, maar al helemaal op de organisatie waarmee we dit keurmerk hebben behaald", vertelt voorzitter Hendrik Boland trots. Verder geeft hij aan dat het voelt als een enorme waardering, maar ook als een hele grote stimulans om door te blijven gaan.

Om het keurmerk te verkrijgen moet een omroep voldoen aan de strenge eisen van het Lokaal Toereikend Media-Aanbod. Zo is WEEFF getoetst door het Keurmerkinstituut aan de hand van twintig criteria. "Dat betekent in ieder geval dat de omroep journalisten in dienst heeft, dat ze op alle platforms aanwezig is en dat ze vierentwintig uur per dag nieuws brengen", legt Visch uit.

Verder investeren

Ook hoofdredacteur Erik Bout is enthousiast: "Ik ben er zo ongelofelijk trots op! Het is bijna verbijsterend dat dit ons is gelukt, als hele kleine omroep met beperkte middelen." Verder laat hij weten dat ook de inwoner profijt heeft van dit keurmerk. "Met het keurmerk kunnen wij steeds meer investeren in journalistieke krachten, en dat betekent dat wij veel beter en nog dieper kunnen doordringen in de haarvaten van West-Friesland."