Ga naar Content

Lance Duijvestijn dompelt Telstar in rouw

Het is Telstar niet gelukt om Almere City FC te verslaan. In eigen huis werd het 1-0 voor de ploeg uit Flevoland. Invaller Lance Duijvestijn maakte de enige goal van de wedstrijd. 

Lance Duijvestijn (l) scoorde de enige goal van de avond - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam uit een corner van Anthony Limbombe. Stije Resink kopte de bal op doel, maar doelman Joey Houweling hield tegen. In de tegenstoot werd een voorzet van Yahya Boussakou werd weggewerkt, voordat een aanvaller van Telstar er aan kon komen. De eerste helft kende verder geen grote kansen. 

Na de rust duurde het ook een tijdje voordat de eerste kans werd gecreëerd. Invaller David Min was direct dicht bij een goal, maar Nordin Bakker hield zijn doel schoon. In de slotfase kwam Almere alsnog op voorsprong. Lance Duijvestijn was de maker van de treffer. Daarna moesten de Flevolanders door met tien man na een tweede gele kaart van Damian van Bruggen. 

Door de zure nederlaag is Telstar weer naar het rechterrijtje gezakt (elfde plaats). De Graafschap is de volgende tegenstander (3 februari), de oude club van trainer Mike Snoei. 

Opstelling Telstar: Houweling; Boussakou, Apau, Aktas, Oude Kotte, Blackson (Turfkruier/46); Overtoom (Kruiver/59), Bensabouh (Min/59), Najah; Smit (Plet/59), Giousis (Seedorf/81) 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52