Start van hoofdcontent

Bennebroek

nl

Brandweerman trekt duizenden kijkers met vlogs over sloop en bouw van kazerne

25 januari 2023, 20.24 uur · Door Michael van der Putten

Ze kijken er bij de brandweer in Bennebroek al lang niet meer gek van op als Wesley Somers weer eens met zijn camera in de weer is. De 32-jarige brandweerman is namelijk een vlogger en volgt de sloop en bouw van de nieuwe kazerne in het dorp. Zoals vandaag om te vieren dat de heipalen in de grond zijn geslagen.  

Vloggende brandweerman - NH Nieuws

De kazerne in Bennebroek is inmiddels volledig tegen de vlakte en er komt een heel nieuw gebouw. Wesley houdt de ontwikkelingen nauwgezet bij en vertelt in zijn vlogs over het bouwproces. 

Duizenden kijkers

"Dat was in eerste instantie om mijn vrijwilligers op de hoogte te houden. Team communicatie zei toen: Deel deze video's ook breder, want dit wil iedereen zien", zegt de brandweerman. Inderdaad worden zijn video's door duizenden mensen bekeken.

Tekst gaat door onder de foto.

Wesley Somers in een van zijn vlogs - Michael van der Putten/NH Media

Mocht Wesley nu nog meer kijkers trekken en geld gaan verdienen met zijn vlogs dan hoeven ze er bij de brandweer niet bang voor te zijn dat hij het corps vaarwel zegt. 

Lachend:  "Ik verwacht niet dat ik er geld mee ga verdienen. Er zijn in Nederland meer vloggende brandweermannen die in hun regio filmen. Maar voor regio Bennebroek doe ik het natuurlijk heel graag. Tot nu toe ben ik de eerste en gaat het goed. Het is heel leuk om te doen."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]