Ga naar Content

Opnieuw monsterfile op A9, mensen uitgestapt langs snelweg

Een ongeluk op de A9 bij knooppunt Velsen richting Alkmaar heeft voor een enorme file gezorgd. Volgens de ANWB staat er twaalf kilometer file en sta je meer dan een uur vast. Vanmorgen stond er op het hoogtepunt zelfs 19 kilometer file, toen in de andere richting.

Opnieuw een enorme file op de A9 - Foto: NH Nieuws

Er is een ongeluk met twee auto's gebeurd ter hoogte van Zijkanaal C. Daarbij zijn gewonden gevallen. Hoe het met hen gaat, is nog niet bekend. Een ambulance is aanwezig. Op dit moment is er maar één rijbaan open. Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer rond 16.45 uur weer normaal kan gaan rijden. 

Het verkeer staat al zeker een uur muurvast. Er staan ook mensen langs de kant van de weg, die het lange wachten in de auto zat zijn. Dat bevestigt een NH Nieuws-verslaggever die in tegengestelde richting reed. Ook een sluiproute, langs de N232, staat ramvol.

Vanmorgen ook al file

Vanmorgen stond er ook een ellenlange file op de A9 van maar liefst 19 kilometer tussen Uitgeest en knooppunt Rottepolderplein. Die werd toen veroorzaakt door een ongeluk en een pechgeval. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.