Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Wie beschoot woning aan Willem Marishof Alkmaar? Politie zoekt getuigen

25 januari 2023, 06.15 uur · Door Priscilla Overbeek

Het onderzoek naar de beschoten woning aan het Willem Marishof in Alkmaar vorige week vrijdag is nog in volle gang. Wat er zich die avond precies heeft afgespeeld, is voor politie onduidelijk. Daarom wordt er gezocht naar getuigen.

GLOCALmedia

Op vrijdagavond 20 januari hoort de bewoner van de flatwoning aan het Willem Marishof in de Alkmaarse wijk Hoefplan 'verdachte geluiden'. De politie wordt gebeld en na onderzoek blijkt het huis te zijn beschoten. "Aan de voorzijde van de woningen bleken meerdere inslagen te zitten", verklaart een woordvoerder. Op foto's zijn minstens drie kogelgaten te zien. 

Geen veiligheidsmaatregelen

Het gebiedsteam (gebiedsregisseur, gebiedsmedewerker, wijkagent en wijkboa) is gisteren in de wijk geweest en heeft daar gesproken met verschillende bewoners. Voorlopig worden er geen veiligheidsmaatregelen door de gemeente Alkmaar genomen. "Mocht er aanleiding zijn om alsnog extra maatregelen te nemen, dan zullen we daar naar kijken", reageert een woordvoerder van de gemeente. 

Wel wordt de straat meegenomen in de surveillance van de politie.

De recherche is verder op zoek naar getuigen. "Als er mensen zijn die vrijdagavond rond half negen iets verdachts hebben gezien op het Willem Marishof en nog niet met de politie hebben gesproken, dan horen we dat graag."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]