Ga naar Content

Alle masten sportveld R.K.S.V. Sint George vandaag vervangen na omvallen lichtmast

De gemeente Koggenland vervangt vanaf vandaag de masten aan het sportveld van R.K.S.V. Sint George in Spierdijk, waar twee weken geleden een lichtmast afbrak en terecht kwam tussen twee woningen achter het veld. Hoe de mast heeft kunnen afbreken, is nog niet duidelijk. 

De masten worden vandaag weggehaald - Foto: Gemeente Koggenland

Vandaag worden de masten afgezaagd en eind deze week worden de nieuwe masten geleverd. Pas vanaf half maart kunnen de nieuwe masten geplaatst worden. Volgens de gemeente is daar een speciale machine voor nodig, die het gras niet beschadigd. Alleen is die voorlopig nog niet beschikbaar. 

Na het breken van de mast twee weken geleden, is er gelijk een onderzoek gestart naar de oorzaak. Ook zijn er maatregelen genomen voor de veiligheid. Zo werden de overige masten vastgemaakt met spanbanden aan tractors, om extra stabiliteit te geven. 

Volgens de normen gekeurd

De gemeente laat aan NH Nieuws weten dat het bedrijf de keuringen en onderhoudsadviezen van de lichtmasten bij de voetbalclub volgens de normen en op de juiste manier heeft uitgevoerd. 

Er komen straks andere masten te staan, die van een nieuwer type zijn. "Ik ben blij dat er bij het omgaan van de mast geen ernstige schade is veroorzaakt", laat wethouder Bart Krijnen weten. "De wijze van tijdelijk waarborgen van de veiligheid en het snelle vervangen van de masten voor de toekomst stemt mij tevreden."

Nu het sportveld voorlopig niet beschikbaar is, worden trainingen en wedstrijden op andere velden bij de voetbalclub in Spierdijk ingeroosterd. 

De masten worden er nu van afgezaagd. Rechts liggen al twee omgezaagde masten, links wordt een lichtmast afgezaagd - Foto: Gemeente Koggenland

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]