Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Nieuwe verdachte aangehouden in moordzaak Peter R. de Vries

23 januari 2023, 17.18 uur · Aangepast 23 januari 2023, 19.53 uur · Door AT5

De politie heeft in Tilburg vandaag een Nederlandse man aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. De man zou vermoedelijk betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van de aanslag. 

Foto: RTL/Tom Cornelissen

Dat laat het Openbaar Ministerie weten. De politie en het OM vermoeden dat de man deel uitmaakt van het crimineel samenwerkingsverband dat zich bezig heeft gehouden met de voorbereidingen van de moord op 6 juli 2021 in de Lange Leidsedwarsstraat. De verdachte zit op het moment in beperkingen, dat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 

In de zaak naar de moord op de misdaadverslaggever staan nu zes verdachten terecht. Naast de vermeende schutter Delano G. en chauffeur Kamil E., staan ook Krystian M., die ervan wordt beschuldigd de aanslag te hebben aangestuurd, Gerower M. en Erickson O, die er beiden van worden verdacht de foto's en video's te hebben gemaakt die na de aanslag online hun weg vonden en Konrad W. terecht, hij zou volgens het OM wapens en een auto hebben geregeld.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]