Ga naar Content

De Peiling: er wordt te gevaarlijk gereden op N-wegen

Provinciale wegen zijn vaak levensgevaarlijk. We rijden er te hard, halen in waar het niet kan en 's nachts is het zicht vaak bar slecht. En dus gebeuren er op de beruchte Zeeweg bij Bloemendaal of de A.C. de Graafweg veel ongelukken. Die laatste weg wordt nu veiliger gemaakt, maar moeten we ons eigen rijgedrag niet aanpassen? Daarom vandaag de stelling: er wordt te gevaarlijk gereden op N-wegen. 
Foto:

De provincie Noord-Holland heeft 645 kilometer aan provinciale wegen, oftewel N-wegen. Op die wegen gaat het geregeld mis, zoals op de N203, Uit recent onderzoek van de provincie blijkt dat er op de Zeeweg (N200-1) tussen Overveen en Bloemendaal aan Zee relatief gezien de meeste verkeersslachtoffers vallen (dwz ten opzichte van de andere N-wegen in Noord-Holland). 

Te snel 

Ook blijkt uit het onderzoek dat op de N502-2 en N502-3 in de Noordkop geregeld te hard wordt gereden. De maximumsnelheid ligt op die wegen op 60 km/uur, maar uit het onderzoek blijkt dat de snelheid waarbij mensen zich veilig voelen, op 80 km/uur ligt. 

Wat vind jij?

Wat vind jij van het rijgedrag van mensen op de N-wegen? Voel jij je veilig op onze provinciale wegen of vermijd je ze liever?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].