Ajax komt ook in spannende Klassieker opnieuw niet tot winst in competitie

Ajax heeft na een spannende Klassieker gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De Rotterdammers kwamen op voorsprong via Igor Paixão, in de tweede helft zorgde een kopbal van Davy Klaassen voor de gelijkmaker. Het eindigde daardoor met 1-1.

Davy Klaassen juicht na de gelijkmaker - Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

De druk stond er vol op bij Ajax, want de achterstand ten opzichte van Feyenoord was vijf punten. Het eerste kwartier van de wedstrijd waren de Rotterdammers sterker en kreeg het bijna de openingstreffer in de schoot geworpen. Een corner van Orkun Kökçü belandde via Jurrien Timber richting het doel. Geronimo Rulli tikte de bal net naast. De Argentijnse goalie kwam daarvoor ook goed weg, nadat hij volledig misgreep bij een hoekschop.

Uit een voorzet van Calvin Bassey kon Mohammed Kudus van dichtbij koppen. Het eerste gevaar van Ajax ging rakelings naast. Timber kreeg hierna nog een kleine kans, maar het bleek niks waard. Igor Paixão schoot schitterend raak na balverlies van Steven Berghuis: 1-0. In de slotfase van de eerste helft kwam Ajax er nog een keer gevaarlijk uit. Kudus werd diep gestuurd en legde af op Conceição. De Portugees schopte vol in het gras. Het maakte geen verschil, want het was buitenspel.

Tekst gaat verder onder de tweet.

In de tweede helft kakte het spel erg snel in. Het leidde wel tot speldenprikjes over en weer, maar het werd in de laatste fase echt spannend. Kudus kwam oog in oog met Justin Bijlow na een splijtende pass van Edson Álvarez. Dat bleek een waarschuwingsshot, want een minuut later werd het 1-1. Davy Klaassen stond op de juiste plek en kopte de bal over de lijn.

De ingevallen Santiago Gimenez had dé kans om Feyenoord alsnog de zege te bezorgen. Rulli hield met een knappe redding Ajax op de been. Ondanks de blessuretijd van vijf minuten vielen er geen goals meer, al had de treffer aan beide kanten kunnen vallen.

Op de ranglijst verandert er niks. Feyenoord blijft koploper en Ajax zakt naar de vijfde plaats, met vijf punten minder. AZ kan uitlopen op de Amsterdammers als zij winnen van Fortuna Sittard.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey; Taylor, Berghuis (Brobbey/74), Klaassen, Conceição (Bergwijn/46), Kudus, Tadic.