Start van hoofdcontent

Hoorn

nl

Subsidie voor verduurzaming woningen in Hoorn binnen paar dagen op

22 januari 2023, 16.30 uur · Aangepast 22 januari 2023, 17.42 uur · Door Marije de Nijs & Maurits van Egdom

Inwoners van Hoorn konden vanaf 15 januari een subsidieaanvraag indienen voor het verduurzamen van hun woning. De gemeente had daarvoor in totaal 100.000 euro ter beschikking gesteld. Maar de pot is leeg, binnen vijf dagen was het geld alweer op. 

Zonnepanelen op het dak - Provincie Noord-Holland

Horinezen konden aanvragen indienen voor bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie, dubbel glas, koken op inductie, zonnepanelen of groene daken. Ze kregen dan een deel van het bedrag vergoed, met een maximum van 500 euro bij één maatregel en 750 euro bij twee maatregelen. 

Maar tijd om na te denken was er niet. Op 20 januari waren er al zo'n 500 aanvragen binnengekomen en was de subsidiepot alweer leeg. "Vanwege de hoge energieprijzen nemen steeds meer inwoners maatregelen om hun woning te verduurzamen", vertelt woordvoerder Lisa Beerepoot. 

De afgelopen jaren heeft de gemeente meermaals een ton beschikbaar gesteld voor woningeigenaren en huurders die hun woning willen verduurzamen. Aan populariteit geen gebrek. Vorig jaar duurde het een maand, totdat de subsidiepot leeg was. 

Het budget maakt onderdeel uit van het programma 'Duurzame Stad', een plan om van Hoorn een energieneutrale stad te maken in 2040. Met de subsidie wil de gemeente het makkelijker en aantrekkelijker maken voor inwoners om geld te investeren in het verduurzamen van hun woning. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]