Ajax Vrouwen met tiental toch langs ADO, Telstar beslist wedstrijd voor rust

De Ajax en Telstar Vrouwen hebben de eredivisie vanavond succesvol hervat. De Amsterdammers wonnen op Sportpark De Toekomst met 3-2 van ADO Den Haag. Ook Telstar is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. Zij versloegen directe concurrent  Excelsior Rotterdam met 2-1.

Tiny Hoekstra maakte de beslissende goal - Foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures

Voor Ajax-doelvrouw Lize Kop was de wedstrijd tegen ADO een jubileumwedstrijd. Zij begon aan haar honderdste wedstrijd voor Ajax. Met Kop op doel waren de Amsterdammers vanaf het eerste moment scherp. In de tweede minuut brak Ashleigh Weerden door op de linkerflank. Met een snelle actie wist zij haar directe tegenstander voorbij te spelen. De strakke voorzet werd vervolgens binnengelopen door Chasity Grant: 1-0.

In de minuten vlak voor de rust leek de wedstrijd gekanteld te worden. Liz Rijsbergen bracht de Hagenezen weer langszij: 1-1, maar nog geen twee minuten later kwam Ajax alweer met een antwoord. Tiny Hoekstra zette haar team weer op voorsprong: 2-1.

Tweede treffer

In de tweede helft volgden de onvoorspelbare acties elkaar snel op. Ajax-verdediger Roos van der Veen kwam in de 62e minuut binnen de lijnen. Nog geen drie minuten later werd zij al met een rode kaart van het veld gestuurd. Daniëlle Noordermeer benutte uiteindelijk de overtalsituatie en bracht ADO Den Haag voor de tweede keer in de wedstrijd naast Ajax. Toch kwam het slotoffensief nog van de Amsterdammers. Hoekstra maakte in de 84e minuut haar tweede van de avond, waardoor de punten toch in Amsterdam bleven: 3-2.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Telstar begon in tegenstelling tot Ajax slecht aan de wedstrijd. Net binnen het kwartier maakte Lotje de Keijzer de openingstreffer. Toch kwam het antwoord van de Witte Leeuwinnen al snel. Isa Gomez schoot voor Telstar de gelijkmaker binnen: 1-1. Nog voor het halfuur wist Telstar weer op voorsprong te komen. Aanvoerder Dominique Bruinenberg bracht Samya Hassani in stelling. Hassani kende geen twijfel en schoot haar ploeg naar de overwinning, in het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer.

Door de overwinning is Telstar van de laatste plaats af. De vrouwen uit Velsen-Zuid zijn inmiddels terug te vinden op de achtste plaats in de competitie.