Ga naar Content

De Peiling: blote borsten op Facebook vind ik prima

Blote borsten van vrouwen zijn verboden op Facebook. Plaats je tóch een topless foto, dan wordt deze verwijderd en krijg je een waarschuwing. Een vrouwelijke tepel mag niet, maar een mannelijke weer wél. Het bracht een hele beweging op gang: #freethenipple. En mogelijk veranderen Facebook en Instagram nu de regels.  

Foto: Adobe Stock

Volgens de raad van toezicht van Facebook en Instagram, moeten foto's met vrouwelijke tepels voortaan worden toegestaan. Tepels van mannen kunnen immers zonder problemen online worden geplaatst. De Oversight Board vindt de huidige regels niet inclusief en vindt het tijd voor verandering.

Aanstootgevend 

Een groot deel van de sociale media gebruikers vindt dat blote borsten van vrouwen seksueel aanstootgevend zijn. Dit is de reden dat moederbedrijf Meta deze foto's altijd streng verboden heeft. Ook een foto waarop borstvoeding wordt gegeven, wordt niet gespaard en automatisch verwijderd. Sinds een aantal jaar strijden vrouwen tegen deze regels met de hashtag #freethenipple, wat staat voor “bevrijd de tepel”. 

Erotiek 

De raad van toezicht adviseert Meta wel om in gesprek te gaan met experts en belanghebbenden over welke foto's er worden toegestaan en welke niet. Wettelijk gezien mag er op het gebied van pornografie een hoop, echter moet er wel een leeftijdsgrens zijn. Vanaf 18 jaar mag er gebruik worden gemaakt van Facebook, dus dat levert geen problemen op. Bij Instagram ligt dat gecompliceerder: daar kan je al lid worden vanaf 13 jaar. 

Wat vind jij? Moeten vrouwenborsten gewoon kunnen op sociale media? Laat het ons weten! 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].