Ga naar Content

Deel Westerparkbuurt bijna twee dagen zonder stroom: "Ga naar m'n moeder om op te warmen"

Meer dan veertig uur geen stroom: voor 107 huishoudens in de Westerparkbuurt was dat sinds maandagavond de vervelende realiteit. En dat zorgde voor flinke boosheid bij sommige bewoners. Om 17.30 uur op woensdagmiddag meldden bewoners aan AT5 dat de storing eindelijk verholpen was.

Als we woensdagmiddag langsgaan in de Luzacstraat is de storing nog gaande. "Ik ben echt fucking woest", zegt een bewoonster die net weg wil rijden omdat ze de kou in haar huis ontvlucht. "We zitten toch niet in een derdewereldland? Ik ga nu naar m'n moeder toe om daar te douchen en op te warmen. Maar het is vreselijk. Je hebt mensen in het pand die liftbehoevend zijn, die kunnen de deur niet uit. En je zit in het donker."

"Als het het koningshuis was weet ik zeker dat het allang was opgelost"

bewoner Westerparkbuurt

Ook een andere bewoner ondervindt veel last van de storing. "Ik heb Indische snacks besteld voor een feestje aanstaande zaterdag. Die zaten in de vriezer en die snacks daar heb ik 115 euro voor betaald. Dat moet allemaal weg."

Een woordvoerder van Liander zegt het supervervelend te vinden dat de bewoners zo lang zonder stroom hebben moeten zitten. Meerdere fouten in een laagspanningskabel zorgden voor de storing. Die fouten kwamen mogelijk door de vele regen de afgelopen dagen. Maar daar heeft de bewoonster die we spreken weinig begrip voor. "Het kan niet dat dit in Nederland gebeurt. Als het het koningshuis was weet ik zeker dat het allang was opgelost. Maar ja, wij zijn maar normale burgers hè." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]