Ga naar Content

M.Lucky maakt album vol meeslepende pop en meer mooie tips voor het weekend

Wekelijks komt de Culture Club-redactie van NH met drie uitgaanstips voor de komende week; optredens, evenementen of andere culturele gebeurtenissen in de provincie die je niet mag missen. M.Lucky staat met haar melodieuze popmuziek zaterdag op ESNS in Groningen en over twee weken in Paradiso, Haarlem staat dit weekend op zijn kop met het Boring Festival en de muzikale familievoorstelling Wolfgang het Wonderjong in het  DeLaMar in Amsterdam. 

Popmuzikant M.Lucky - NH Nieuws

Tip 1: Amsterdamse M.Lucky's veelbelovende pop debuut 

De Amsterdamse muzikante M.Lucky heeft haar debuutalbum 'Gentlewoman' uitgebracht. Op het kleine podium van platenzaak Concerto in Amsterdam zingt ze vol overgave een paar nummers van haar plaat. Ze wordt begeleid door onder andere de drummer van Wende en de toetsenist van Personal Trainer. Achter M.Lucky gaat de 31-jarige Marcia Savelkoul schuil. Ze loopt al een tijdje mee in Amsterdamse popscene en zat onder andere in de indieband Bells of Youth. Onder de naam M.Lucky maakt ze melodieuze indiepop. Zo is ze in het nummer 'Champagne Apocolypse' kritisch over Thiery Baudet en vertelt 'No crumbs in bed' het verhaal over haar relatie met een bandlid, eentje welke vorig jaar uitging. Muziekblad OOR roemde het nieuwe album en bestempelde het zelfs als de beste Nederlandse popplaat van 2022. Het jaar 2023 kan nu al niet meer stuk voor M.Lucky, zo lijkt. 

Zaterdag 21 januari speelt  M.Lucky op Noorderslag in Groningen en maandag 6 februari staat ze in Paradiso in het voorprogramma van Weyes Blood. 

Gentlewoman van M.Lucky - Foto:

Tip 2: Boring Festival in Haarlem 

Het Boring Festival dat dit weekend gehouden wordt in Haarlem is verre van saai. Het is een sprakelend nieuw festival dat de binnenstad gaat openbreken met een levendige mix van muziek, kunst, theater en nachtleven. De binnenstad van Haarlem is het perfecte festivalterrein. Alle 8 locaties zijn maximaal tien minuten van elkaar lopen. Er zijn verrassende dance en popoptredens in de verschillende musea van Haarlem. Eliot Boyd danst en zingt op zijn electro beats in het Teylersmuseum, laat het queer-punkie duo Lionstorm het Frans Hals museum op zijn grondvesten trillen en zet skate punkband Total Seclusion de Vishal op zijn kop. Verder is er op allerlei plekken theater en duiken er overal video installaties op en heeft het Patronaat een uitgebreid programma tot diep in de nacht. 

Het Boring Festival heeft een idealistische inslag. Boring heeft als nummer één prioriteit om een safe space te zijn voor alle mensen. De organisatie is zich bewust van het gebrek aan dit soort plekken in de wereld (en Haarlem) voor vrouwen, BIPOC en voor trans en queer personen. Bij Boring is geen ruimte voor seksisme, racisme, queer- of transfobie. 

Het Boring Festival in Haarlem is op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip 3: Wolfgang het wonderjong in Amsterdam

Een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster en irritante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.  Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge sachertortes. Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.

We volgen de ups en downs van een briljante vroegbloeier, die de steun van de mensen om hem heen hard nodig heeft om overeind te blijven. Zijn bijna even begaafde zusje Nannie, zijn dominante vader, het Weense hof, en vele studentenvrienden bevolken de achtbaanrit door het bijzondere bestaan van een brutaal fenomeen.

Wolfgang het wonderjong door Theateralliantie & Theater Oostpool, regie Pieter Kramer is dit weekend te zien in het DeLaMar theater in Amsterdam. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Culture Club bij NH Nieuws

In het nieuwe programma Culture Club gaat NH Nieuws op bezoek bij cultuurmakers uit onze provincie om ze te vragen naar hun drijfveren. Alle afleveringen van Culture Club zijn te bekijken op deze speciale pagina.

Culture Club is elke week te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.10 uur en dan elk uur herhaling.