Ga naar Content

Wil van Soest (86) terug op kieslijst Provinciale Staten, oud-raadslid sluit zich aan bij BVNL

Wil van Soest heeft zich opnieuw verkiesbaar gesteld voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. De 86-jarige Van Soest, tot vorig jaar het oudste lid van de gemeenteraad, is tweede op de kieslijst van Belang van Nederland (BVNL). Die partij maakte dat vandaag zelf bekend.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Van Soest was tot vorig jaar nog gemeenteraadslid en op dit moment ook al actief als Statenlid namens de Partij van de Ouderen. Wegens een gebrek aan geld leek een volgende deelname aan de verkiezingen er niet in te zitten, “Maar toen kwam BVNL, de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga op de lijn met de mededeling dat ik carte blanche krijg op het ouderendossier als ik de running mate van lijsttrekker Ennio Senese zou worden”, vertelt de politicus.

Ook Wybren van Haga, Tweede Kamerlid en partijleider van BVNL, zegt blij te zijn met de komst van Van Soest: "Als ik haar vol passie hoor praten over hoe zij de groeiende eenzaamheid onder ouderen wil verjagen en daarbij zie dat zij het ouderenbelang te vuur en te zwaard wil verdedigen, dan zie een vrouw die van haar werk houdt en keihard wil blijven werken voor de ouderen."

President van Amerika

Van Soest deed ook aan de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam mee, maar ze haalde toen onvoldoende stemmen voor een nieuwe termijn in de Stopera. "Het is jammer dat je net buiten de boot valt, maar ja, het is de realiteit", concludeerde Van Soest destijds. "Als de mensen niet op je stemmen dan verdien je het ook niet."

Meedoen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen sloot van Soest toen nog niet uit. "Mijn gezondheid is goed, alles werkt prima, dus waarom niet. Je weet maar nooit. De ouderen doen het nog goed, kijk maar naar Louis van Gaal en de president van Amerika. En zo worden al die ouderen toch weer van stal gehaald om de boel te redden. Dus ik geef de moed nog niet op."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]