Ga naar Content

Tientallen vaten, maatbekers en gasflessen gedumpt in 't Twiske: 'Lijkt op drugsafval'

Een opmerkelijke vondst in 't Twiske vanochtend: langs de Lange Jap in Den Ilp zijn tientallen vaten, maatbekers en gasflessen aangetroffen. "Ik ben natuurlijk geen expert, maar dit lijkt op drugsafval", aldus de beheerder van het recreatiegebied. 

Vaten en gasflessen gedumpt in 't Twiske - Foto: Inter Visual Studio

De dader heeft weinig moeite gedaan om de dump te verbergen, want de vaten en flessen zijn in de berm van de Lange Jap gedumpt. Op basis van de etiketten lijkt het erop dat de vaten ooit zijn gebruikt voor autoshampoo en olijven in olie, vertelt de beheerder. 

Unieke vondst

Hoewel bossen en recreatiegebieden doorgaans populaire plekken zijn om drugsafval te dumpen, is deze vondst voor 't Twiske uniek. "Gelukkig komt dit nauwelijks voor", aldus de beheerder, die al 23 jaar voor Recreatieschap Noord-Holland werkt, maar zich vondsten van deze omvang niet kan heugen.

Vaten en gasflessen gedumpt in 't Twiske - Foto: Inter Visual Studio

Wel worden er sporadisch kleinere hoeveelheden drugsafval gevonden. "Maar ook dat is lang geleden, meer dan vijf jaar in ieder geval."  

Betaald parkeren en slagboom

Dat 't Twiske vrijwel nooit wordt gebruikt als stortplaats voor drugsafval, heeft volgens hem mogelijk te maken met het beleid in het recreatiegebied. "We hebben hier betaald parkeren en een slagboom", vertelt hij. 

Inmiddels heeft de beheerder een gespecialiseerd bedrijf opgeroepen om de gedumpte verpakkingen op te ruimen. De vondst is inmiddels gemeld bij de politie, al is niet bekend of ook zij de inhoud van de vaten onderzoekt. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]