Ga naar Content

'Rood' Jong Ajax roemloos ten onder tegen De Graafschap

Het zat er voor Jong Ajax geen moment in tegen De Graafschap. De Amsterdamse jonkies verloren met 3-0 van de Superboeren. Ze stonden bij het eindsignaal met negen man op het veld na rode kaarten voor Kristian Hlynsson en Neal Viereck. 

Amourricho van Axel Dongen baalt na de harde nederlaag - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Jong Ajax werd in het eerste halfuur van het kastje naar de muur gespeeld door De Graafschap. Zo kreeg Charlison Benschop in de openingsfase een kans. De voorzet van Camiel Neghli was net te hard. Daarvoor ging een grote kans na een scrimmage net naast. Benschop kreeg ook de grootste mogelijkheid van het duel. De spits schoot de bal van dichtbij naast de goal.

Driemaal bleek scheepsrecht voor de oud-AZ’er. Hij scoorde de openingsgoal op aangeven van Neghli: 1-0. De druiven werden nog zuurder voor de Amsterdamse jonkies. Ze moesten door met tien man, nadat Kristian Hlynsson Robin Schouten een trap gaf. De scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde hem een rode kaart.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na de rust bleek Benschop opnieuw de gevaarlijkste man bij De Graafschap. Zo werd zijn poging net geblokt en kopte hij even later net naast. Trainer John Heitinga was ontevreden en greep keihard in. Neal Viereck, Alvaro Henry en Ammouricho van Axel Dongen kwamen erin. Voor Viereck was het een korte invalbeurt, want hij mocht snel weer gaan douchen. Hij haalde bij zijn eerste actie Neghli en kreeg rood.

De Superboeren werden vervolgens weer gevaarlijk via Benschop (schot op Tom de Graaff) en Giovanni Korte schoot in de rebound over. Benschop was de maker van de 2-0 en besliste daarmee het duel. In de blessuretijd was het Devin Haen die de laatste goal scoorde: 3-0. 

Door de nederlaag staat Jong Ajax veertiende in de eerste divisie. Roda JC is 23 januari de volgende tegenstander. 

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Gooijer, Warmerdam, Hato (Viereck/59), Van Bohemen; Vos, Hlynsson, Misehouy (Henry/59); Martha, Banel (Van Axel Dongen/59), Hansen (Muzambo/46)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52