Ga naar Content

'Jullie zijn allemaal aangehouden!' Drie twintigers van de weg gereden in Oudorp

In Oudorp in Alkmaar zijn gisteravond rond 20.30 uur drie mannen opgepakt. Over de reden van de aanhouding doet de politie nog geen uitspraken, maar het was een 'hele happening', vertelt een getuige aan NH Nieuws. "Ze waren allemaal undercover en de auto had een deuk, dus ze hebben 'm echt van de weg gebeukt."

Foto: Privéfoto

Het is rond half negen op de Saturnusstraat, ter hoogte van de sportvelden, als een buurtbewoner geschreeuw hoort. "Ik dacht eerst: ruzie. Maar toen ik uit het raam keek, zag ik zwaailichten en geblindeerde auto's." 

De man, die liever anoniem wil blijven, trekt snel zijn schoenen en jas aan om te gaan kijken. "Ik zag dat er een auto van de weg was geramd, waarschijnlijk met criminelen. Aan de voor- en achterkant stonden auto's van een arrestatieteam."

Tekst gaat door onder het kaartje.

Een politieagent schreeuwt: 'Jullie zijn allemaal aangehouden'. Snel maakt de buurman een foto en ziet ondertussen hoe een persoon op de grond ligt. "Daar achter ontstond een hele file van auto's. Een motorrijder in het zwart, ik denk ook een agent, zei dat een paar mochten doorrijden."

Drie twintigers opgepakt

De politie meldt aan NH Nieuws dat gisteravond inderdaad drie mensen zijn opgepakt in Oudorp: twee Alkmaarders (21 en 23) en een man uit Dijk en Waard (21). Wat de verdenking is, kan de woordvoerder 'in verband met het lopende onderzoek' nog niet zeggen. 

"Ik denk dat het geen lichte boefjes waren", speculeert de buurtbewoner. "Al duurde het in totaal maar vijf tot tien minuten. Een agent heeft de auto van de criminelen overgenomen en toen reden ze weg. Alsof er niks gebeurd was."

De volledige naam van de buurtbewoner is bekend bij de redactie. Tips over deze zaak? Mail naar [email protected].