Ga naar Content

Noord-Hollandse connectie op WK handbal met Benghanem, Boomhouwer en Kooijman

Voor het eerst sinds 1961 is Oranje weer van de partij op een WK handbal. Met Samir Benghanem (Aalsmeer), Jeffrey Boomhouwer (Aalsmeer) en Evert Kooijman (Volendam) zijn er drie spelers actief op het komende WK die bij een Noord-Hollandse club spelen.

Zowel Aalsmeer als Volendam is vertegenwoordigd in de Oranje-selectie die woensdag aan het WK beginnen - NH Nieuws

Benghanem en Kooijman zijn voor de cirkelpositie elkaars concurrenten bij Oranje. "Dat is een positie bij het Nederlands team waar geen internationale topspelers bij zitten. Als je het in de voorbereiding laat zien, dan kan je zomaar veel gaan spelen", weet Kooijman. 

BeNe-League

Het drietal speelt in de minder sterke BeNe-League. De rest van de Oranje-selectie speelt in sterkere buitenlandse competities. Toch ziet het drietal dat niet als een probleem voor het komende WK. "Ik ben gelukkig bij Aalsmeer en dat is ook heel belangrijk. Ik heb natuurlijk wel een rugzak aan ervaring", aldus Boomhouwer. "Meerdere spelers hebben bewezen dat je met het niveau van de BeNe-League ook internationaal kan meekomen", vult Kooijman aan.

"Wij wachten op die jonge garde die wel in het buitenland speelt en ons eruit gaat werken"

Aalsmeer-handballer Samir Benghanem

Benghanem is het meest uitgesproken. "Wij wachten op die jonge garde die wel in het buitenland speelt en ons eruit gaat werken. Ik ga graag die uitdaging aan", is Benghamen duidelijk.

Voor Oranje begint het WK vrijdag met een wedstrijd tegen Argentinië.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52