Start van hoofdcontent

Noord Holland

nl

Herenboeren en stadslandbouw laten Noord-Holland 'groener' eten

10 januari 2023, 09.32 uur · Aangepast 16 januari 2023, 12.33 uur · Door Marc Ruyg

Het roer moet om! Als we de klimaatverandering willen stoppen moeten we onze levenswijze aanpassen. Steeds meer mensen beseffen dat verandering nodig is en brengen dat in de praktijk. In Pak An Groen volgen we deze pioniers die hun nek uitsteken. Zowel consumenten die zoeken naar 'groene' oplossingen maar ook ondernemers die nieuwe kansen zien.   

Stadslandbouw met oesterzwammen - marcruyg/nhnieuws

In deze eerste aflevering zien we 'Herenboeren' die gewoon in een rijtjeshuis wonen maar wel dagelijks biologische groenten eten van eigen grond.

Tjalling Gerus heeft 2 jaar geleden zijn kantoorbaan ingeruild om als stadslandbouwer in Haarlem oesterzwammen te kweken. Daar maakt hij ook vegetarische borrelworsten van. Maar inmiddels heeft de startende ondernemer aan den lijve ondervonden dat het lastig is om daar een boterham mee te verdienen en is het bedrijf gestopt. Tjalling hoopt dat anderen met zijn recept verder kunnen.  

Met energieadviseur Peter Boers gaan we iedere week in je huis op zoek naar tochtige ramen en kieren. Wat kun je doen om je huis beter te isoleren?

Pak an Groen

Om de klimaatverandering te lijf te gaan komen steeds meer Noord-Hollanders in actie. Inwoners veranderen hun leefwijze, kopen verantwoord en isoleren hun huis. Ondernemers zien kansen en slaan nieuwe wegen in met duurzame producten en diensten. In het programma Pak An Groen kun je het iedere dinsdag zien op TV.

Reageren? Stuur een mail naar [email protected]