Ga naar Content

9 operaties Rode Kruis Beverwijk uitgesteld door beddentekort

Negen niet-urgente operaties van vandaag en morgen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk zijn uitgesteld. Er zijn te weinig bedden beschikbaar voor de patiënten. Donderdag zouden de problemen weer opgelost moeten zijn. Patiënt Siem baalt dat zijn maagverkleiningsoperatie vandaag niet doorgaat: "Je werkt er toch naartoe."

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Er zijn niet genoeg bedden beschikbaar omdat er te veel patiënten in het ziekenhuis liggen met corona of andere luchtwegaandoeningen, en veel patiënten moet langer dan gemiddeld wachten op een plek in een verzorgingstehuis. 

Alleen niet-urgente operaties zijn uitgesteld. Het ziekenhuis hoopt dat er voor overmorgen niemand afgebeld hoeft te worden: "We kunnen nog niet zeggen of donderdag ook minder operaties plaatshebben. Vooralsnog niet en hopelijk blijft dat zo."

Vorige week tijdens een ICT-storing werden er 12 operaties in het RKZ uitgesteld, en gingen er 11 nog wel door.

Crashdieet

Siem* werd gisteren gebeld door het ziekenhuis: zijn maagverkleiningsoperatie van vandaag om half twee kon niet doorgaan. En één van zijn 'lotgenoten, om het zo maar te zeggen', kreeg dezelfde boodschap te horen. 23 januari of later zijn zij weer aan de beurt, heeft het ziekenhuis hem gezegd.

Best vervelend, omdat aan zo'n operatie veertien dagen 'crashdieet' vooraf gaan, zoals hij het zelf noemt. "Ik heb twee weken shakies gehad. Die beker was morgen ritueel de prullenbak in verdwenen. Nu moet-ie toch nog terug de kast in. Vandaag heb ik gezondigd, hoor, straks ben ik weer twee weken bezig." 

*Siem is niet zijn echte naam. Die is bij de redactie bekend.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]