Ga naar Content

Politie meldt steekpartij bij school Amsterdam, volgens directeur "alleen scheurtje in wenkbrauw"

 

Bij een middelbare school op het Amsterdamse Zeeburgereiland is vanmiddag een scholier gewond geraakt bij een steekpartij. Tenminste, dat meldt de politie op Twitter. Volgens de directeur en een woordvoerder van de school heeft het slachtoffer alleen een gescheurde wenkbrauw.

De politie meldde aan het begin van de middag dat een minderjarig slachtoffer naar het ziekenhuis is overgebracht. Er is een verdachte aangehouden. Ook hij is minderjarig.

Waar de politie op Twitter van een steekpartij spreekt, gaat het volgens de directeur en scholieren om een vechtpartij waarbij geen messen zijn gebruikt.

De eerste meldingen van de steekpartij kwamen iets na 12.00 uur binnen. Kort daarna stonden er meerdere ambulances, politie en zelfs een traumahelikopter voor de school.

"Sensatie"

"Alleen maar sensatie", reageert de directeur van de school op de massaal uitgerukte hulpdiensten. "Zijn wenkbrauw is gescheurd, niets meer dan dat", zegt de directeur tegenover AT5/NH Nieuws. "We hebben hem verzorgd in de ehbo-kamer en hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht."

Wond boven wenkbrauw

Volgens de directeur gaat het om uit de hand gelopen ruzie tussen een aantal jongens. Een leerling van de school zou daarbij 'met een vuist of scherp voorwerp' op zijn hoofd geslagen zijn. Ook scholieren vertellen aan AT5/NH Nieuws dat het niet om een steekpartij gaat. Volgens hen is het slachtoffer geslagen met een helm.

Ook een woordvoerder van het scholengemeenschap, waar Cburg onder valt, zegt dat het naar omstandigheden meevalt met de jongen. Hij zou na het incident zelf weer naar binnen zijn gelopen en alleen een wond boven zijn wenkbrauw hebben. Omdat die gehecht moest worden, is de jongen vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

De politie laat het bij een Twitterbericht en wil tegenover AT5/NH Nieuws niet op het incident reageren.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]