Ga naar Content
West-Friesland

Frits van der Werff zijn sportinstituut stopt per 1 mei

7 januari 2023, 19.20 uur · Aangepast 8 januari 2023, 20.21 uur
Door: WEEFF Redactie · Foto: WEEFF

Sportinstituut Frits van der Werff sluit op maandag 1 mei zijn deuren. De directie heeft dit vandaag aan de werknemers en klanten laten weten. "De oplopende energieprijzen, echo van de coronajaren en krappe arbeidsmarkt maken voortzetten van ons mooie bedrijf onhaalbaar", luidt de bittere boodschap op de Facebookpagina. Het sportinstituut, gestart in 1969, vierde in 2019 nog hun 50-jarig bestaan.

De activiteiten draaien nog tot maandag 1 mei door. Daarna kunnen sporters geen gebruik meer maken van het sportcentrum, zwembad en de pilatesstudio. Ook de fysiotherapiepraktijk sluit dan. Tijdens de coronaperiode moest het sportinstituut 43 weken dicht blijven. Door de verminderde inkomsten in deze periode en de confrontatie met stijgende energiekosten acht de directie een verantwoorde bedrijfsvoering niet langer haalbaar. Vanuit het monumentale pand aan de Draafsingel blijkt het sportinstituut onder de huidige omstandigheden niet langer in staat om te blijven investeren in duurzaamheid, in de energietransitie en in de verbreding en verbetering van het sport- en beweegaanbod.

"Er gaat een deur dicht, en uiteraard doet dat verdriet. Maar wat overheerst is de trots"

Frits van der Werff op Facebook

Budostichting West-Friesland

Het is een grote wens van Frits van der Werff om alle budo-activiteiten (judo, jiujitsu, karate) onder te brengen in de nog op te richten Budostichting West-Friesland, waardoor deze activiteiten een vervolg kunnen krijgen. Het Noordhollands Dagblad laat weten dat de panden in z'n geheel zijn verkocht aan een particulier.