Ga naar Content

Rijsenhout in de ban van vermist meisje (13): "We hebben het hele dorp uitgekamd"

Sinds gisteravond is een 13-jarig meisje uit Rijsenhout vermist. Tot dusver ontbreekt van haar nog elk spoor. "Het is zorgelijk", legt de woordvoerder van de politie uit. "We hebben alle reden om naar haar op zoek te gaan."

Foto: Google Maps

Gisteravond om kwart voor negen kwam de melding van de vermissing binnen bij de politie. De politie is meteen gaan zoeken in de omgeving Rijsenhout, maar tevergeefs. Vanochtend is de zoekactie weer opgestart. "Ook zoeken we op andere locaties waar dit meisje aan gekoppeld kan worden", licht de woordvoerder toe. Om welke locaties dit gaat, wil de politie niet delen.

Het dorp in rep en roer

De vermissing van de tiener gonst door het hele dorp. "Nadat wij de melding binnen kregen zijn we eigenlijk meteen gaan zoeken", vertelt Patricia van den Bosch. Van den Bosch is beheerder van de Facebookgroep 'Wat Rijsenhout moet weten', dat dient als een soort prikbord voor het dorp. 

Wanneer Patricia de melding deelt binnen de groep, komt het hele dorp direct in actie. "We hebben met z'n allen het hele dorp uitgekamd gisteravond", legt ze uit. Van groepjes ouderen met zaklampen tot jongeren op de scooter. Iedereen speurde gisteren naar het meisje. "Helaas is daar nog weinig uitgekomen." Volgens Patricia typeert deze daadkracht het dorp Rijsenhout. "Iedereen komt dan samen", licht ze toe. "Want als het mijn kind zou zijn, zou ik hetzelfde willen."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]