Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Lastminute vakantie? Koerier laat bus vol pakketjes achter bij vertrekterminal Schiphol

5 januari 2023, 12.45 uur · Aangepast 5 januari 2023, 14.59 uur · Door Jouri Bakker

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) heeft gisteravond op Schiphol onderzoek gedaan naar een koeriersbus vol pakketjes die met draaiende motor voor terminal 3 was achtergelaten. 

Koerier laat volle bus achter voor terminal Schiphol - KMar

Toen surveillerende marechaussees opmerkten dat de bestelbus wel erg lang op een kiss & ride-plek stond, gingen ze op onderzoek uit. Achterin de bus lag een groot aantal pakketjes, maar de chauffeur was in geen velden of wegen te bekennen, vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan NH Nieuws. 

"Een bus hoort daar niet lang te staan", aldus de woordvoerder, die uitlegt dat de bus vervolgens door een experts en een hond op de aanwezigheid van explosieven is onderzocht. "Safety first", aldus de woordvoerder, "dus hebben we de standaardprocedures gevolgd."

Ingecheckt

Na inspectie bleek de bus veilig, al was er wel iets anders opmerkelijks aan de hand. "Op camerabeelden zagen we dat de chauffeur de bus had neergezet, en daarna had ingecheckt om op reis te gaan", vertelt de woordvoerder. Andere camera's hadden vastgelegd hoe de man de beveiligingscontrole passeerde en richting de gates was gelopen. 

Artikel gaat door onder tweet

Uiteindelijk is hij in een vliegtuig gestapt en met de noorderzon vertrokken, bevestigt de woordvoerder. Over zijn bestemming wil de woordvoerder niets kwijt. Wel twittert de KMar dat de eigenaar van het koeriersbedrijf de bus vol pakketjes 'vol verbazing' heeft opgehaald.

'In gesprek met werkgever'

De woordvoerder benadrukt dat de chauffeur niet wordt verdacht van een strafbaar feit. "Maar hij zal wel met zijn werkgever in gesprek moeten, het vermoeden bestaat dat hij de bus heeft gebruikt voor iets waar hij 'm niet voor mocht gebruiken."  

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]